AKTUÁLIS

vértanuk

🇹🇯 Zalatárnok fejet hajt😔 a 172 évvel ezelött, ezen a napon Aradon kivégzett 13 hős honvédtiszt előtt.➕🇹🇯 Zalatárnok büszke hazájára!🇹🇯🇹🇯🇹🇯🇹🇯     

Útátadás

➡️A gyönyörű Zalatárnok - élénk közösségi élete mellett - arról is híres, hogy épül, szépül, fejlődik a település.

✅A közelmúltban újabb korszerűsítés valósult meg, a Magyar Falu Program jóvoltából. Megújult a község egyik utcája, amelyet a keddi nap folyamán avattunk fel.

🤝Gratulálok a fejlesztéshez, egyúttal külön elismerésemet fejezem ki a falu polgármesterének, aki kiemelt figyelmet fordít a lakosság összekovácsolására és a modernizálásokra egyaránt.

"Vigh László"

Balaicz
Gratuláció

Zalatárnok Község nevében🙌, gratuláltam Balaicz Zoltánnak 👏, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesterének , Magyarország Legjobb Polgármesterének járó díjhoz👏🏅🎖 A példa előttem van. ✅🥁

Soós Zsolt

Polgármester

hirdetmeny1
Útépítés

Tisztelt Zalatárnokiak!

Tájékoztatni szeretném önöket a következőkről.

A pályázatokon nyertes útjaink munkálatai ,a következő képpen fognak alakulni az előzetes egyeztetések alapján. E hónap 23.-án hétfőn kezdődnének az utak padkázásai ( Ady, Rózsa, Dózsa). Majd a gépi munkálatokkal folytatódnak. Szeretném ha ezt az időpontot mindenki előzetesen megismerje, de természetesen mindenkit ki fogunk személyesen is értesíteni ,a tavalyi munkálatok mintájára. Ha minden a terv szerint alakul akkor az összes munkálat kb. két hetet vesz igénybe.

Az esetleges kellemetlenségekért amelyek a munkálatokkal kapcsolatban felmerülnek, mindenkitől türelmet szeretnék kérni.

A Teréz Majori hegyi út vízmosásos szakaszát, egy kis gépi munkával kiegyenlítjük a lehetőségekhez mérten a mai nap folyamán.

Más.

Településünk benyújt egy Pályázatot a Magyar Vidékfejlesztési Hivatal felé, amely tartalmazza a Szent György hegyre vezető teljes útszakasz felújítását több tízmillió forint értékben. Több évtizedes lemaradást tudna helyrehozni ez a pályázat ,ha sikert érnénk el általa. Bízzunk benne.

Szennyvíz.

Egyenlőre sajnos még nem tudok végleges választ adni a beruházással kapcsolatban, mert folynak az egyeztetések ez ügyben is. Várjuk!!!

Köszönöm szépen a figyelmüket. Hamarosan jelentkezem majd friss információkkal.

Kellemes hétvégét kívánok mindnyájuknak, jó egészségben.

Tisztelettel:     Soós Zsolt   Polgármester

ANNA NAPI BÚCSÚ

ZALATÁRNOK 🇭🇺 ANNA NAPI BÚCSÚ🇭🇺

SISSI 🇭🇺SLÁGER TV 🇭🇺SZTÁRVENDÉG

NÉLKÜLED című dallal búbúcsúztam, fergeteges volt mindeki velem együtt énekelt 🙏leírhatatlan érzés volt 🙏KÖSZÖNÖM

Mariska_néni
100. Születésnap!

Zalatárnok Község Önkormányzata nevében ,nagy örömmel köszöntöttük településünk legidősebb Állampolgárát

özv.Gombos Ferencnét (Mariska nénit)

századik születésnapja alkalmából. Fitos Nikolett alpolgármesterrel tolmácsoltuk Zalatárnok jókívánságát felé. Mint bizonyára sokan tudják, ez számomra külön megtiszteltetés is mert a Nagymamáról van szó. Néha nincsenek szavak 🤔....

Jó egészséget kívánva mindnyájunknak,

Tisztelettel:  

Soós Zsolt

Polgármester

Tisztelt Zalatárnokiak!

Az alább közölteket nagy örömmel teszem közzé,amelyet Szeles Gyöngyi Védőnőnktől kértem.

Soós Zsolt polgármester úr kérésére az alábbi tájékoztatást adom településünk gondozotti létszámának alakulásáról, kiemelten a várandós és újszülötti létszám tekintetében.

Kedves Zsolt!   Az elmúlt éveket visszanézve örömmel tájékoztatlak arról, hogy a várandós és újszülötti létszám alakulása Zalatárnokon emelkedő tendenciát mutat.

2018. 3 fő várandós - 0 újszülött Zalatárnokon nem volt születés!!!!

2019. 6 fő várandós - 2 újszülött2020. 10 fő várandós - 5 fő újszülött

2021. Június 16-i. nyilvántartás szerint : 4 fő várandós -2 újszülött

A számokat tekintve és ismerve a családokat azt gondolom, hogy kis településünkön a fiatalok szívesen élnek és alapítanak családot. Remélem, hogy a gólyánk ezután is marad és nem kerül el bennünket!Szeretettel: Szeles Gyöngyi Védőnő.Védőnőnknek nagy köszönet áldozatos munkájáért, mert úgy gondolom, hogy egy település gyarapodásának elengedhetetlen feltétele a gyermekek születése és helyben maradása.

Tisztelettel:  Soós Zsolt    Polgármester

OLTÁS

Tisztelt Zalatárnokiak!

Amennyiben valakinek segítség kellene a regisztrációhoz a vakcina igényléséhez, nyugodtan keressenek meg a hivatalban és segítek benne.

Telefonon kérnék egy hívást előtte a hivatalba hogy tudjunk időpontot egyeztetni. Taj kártya szükségeltetik hozzá.

Tisztelettel:

Soós Zsolt

Polgármester

Út javítás

Tisztelt Zalatárnokiak!

A mai nappal a Szent György hegyen , kisebb javításokat,korrekciókat végzünk. Természetesen tudjuk,hogy nagyobb rendezés szükségeltetik az út rendbe tételére de arra pályázati forrást szeretnénk szerezni.

Folytatjuk...

VÉRADÁS

Tisztelt Zalatárnokiak!

Zalatárnok példásan vett részt ebben a komoly példamutatásban. Büszkeséggel tölt el, és csak gratulálni tudok mindenkinek.

Le a kalappal a résztvevők előtt.💖

Hajrá Tárnok.

Soós Zsolt Polgármester


Tűzgyújtás

Tisztelt Zalatárnokiak!

Többen érdeklődtek településünkön, hogy az idei évtől hogy alakul a tűzgyújtási tilalom. Tájékoztatom önöket, hogy December 2-án megjelent egy kormányrendelet a Magyar Közlönyben, ami teljesen felülírja a fél éve elfogadott módosítást és az azzal járó országos tilalmat. A rendelet a koronavírus-járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet idején alkalmazandó, levegőminőséggel összefüggő szabályokról szól, tartalma alapján veszélyhelyzet megszűnéséig (vagyis jelen állás szerint február 8-ig) továbbra is a települési önkormányzatok hatáskörében marad „a háztartási tevékenységgel okozott légszennyezésre vonatkozó egyes sajátos, az avar és kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályok rendelettel történő megállapítása”. Tehát amíg a veszélyhelyzet fennáll, addig továbbra is az önkormányzatokra lesz bízva, engedélyezik-e az avar- és zöldhulladék-égetést, és ha igen, milyen feltételekkel.Zalatárnokon az eddig alkalmazott rendelet alapján lehet tüzet gyújtani a törvényben jelzett időpontig !!Azután pedig majd az alkalmazott törvények szerint fogunk eljárni.

Tisztelettel:

Soós Zsolt

Polgármester

INFORMÁCIÓK

Tájékoztatom önöket, hogy az új e-mail címünk a

zalatarnok@zelkanet.hu

Természetesen a zalatarnokkivonat@gmail.com címen is elérhető a hivatalunk levelező rendszere.

          Tisztelettel:           
Soós Zsolt Polgármester
INFORMÁCIÓK

Tisztelt Zalatárnokiak!

A ZALAVÍZ Zrt levelet fogalmazott meg az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak kérve ,hogy Kormányhatározatban segítsék a már kialakított aglomerációban lévő Szennyvíz beruházásunkat. Reméljük, hogy sikerülni fog. A fejleményekről is tájékoztatni fogom önöket remélve a pozitív döntést, mert ez egy új dimenzióba és jövőképben helyezné Zalatárnokot.

Tisztelettel: 

Soós Zsolt  Polgármester

INFORMÁCIÓK
Tisztelt Zalatárnokiak!

A kormány tájékoztatása szerint a jövő hét közepétől reméljük , hogy nyithatnak a szolgáltatások a védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt. Ezen szabályokat figyelembe véve a Zalatárnoki könyvtár is és a számítástechnikai terem is látogatható lesz május 3-tól. A takarítás és a fertőtlenítés is megtörtént a már említett helyiségekben,de kézfertőtlenítő használata kötelező lesz. Új szaklapokkal, és folyóiratokkal is tudunk szolgálni a már megszokott, és új könyvek repertoárja mellett. A nyitvatartás igény szerint lesz kialakítva, de kezdésként hétfőn 9-11 óráig, kedden pedig 16-18 óráig lesz a nyitvatartás.

Tartalmas olvasást kívánva,

Tisztelettel:            Soós Zsolt Polgármester

tüzifa

Tisztelt Zalatárnokiak!

Zalatárnok Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Belügyminisztérium települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó támogatása jogcímen.

A Belügyminisztérium a döntés értelmében 51 erdei köbméter keménylombos tűzifát biztosít önkormányzatunk részére, melynek értéke 971550,-Ft vissza nem térítendő támogatás.

A tűzifa támogatás feltételeiről, részleteiről hamarosan értesítjük a Tisztelt Lakosságot minden elérhető fórumon. Szeretném megjegyezni, hogy a feltételeknek mindenben meg kell felelni a támogatás igénybevételéhez. Ezért a hamarosan ismertetett anyagot gondosan kérném elolvasni, értelmezni.

Köszönöm szépen a figyelmüket.

Tisztelettel: Soós Zsolt Polgármester
idősek napja
véradás

Polgármesterként büszkeséggel tölt el, hogy Zalatárnokon ennyi elkötelezett ember van, akik fontosnak tartják a bajba jutott embertársaikon való segítséget💟👌👏. Köszönöm szépen mindenkinek a részvételt, és a szervezést a Véradással🩸🩸 kapcsolatban.

A Zalatárnokiakra lehet számítani!✅👏👌

Tisztelettel:

Soós Zsolt Polgármester

tanfolyam
Tisztelt Zalatárnokiak!

A Járványhelyzet miatt, az idei évben bonyolították le, a Tanya-Falugondnok tanfolyamot amelyet Nyul Nikolett településünk Falugondnoka, Dicséretes eredménnyel végzett el.

✅ Nikolett tisztességgel, és becsülettel végzi munkáját Zalatárnok javára.
👌 Személyesen is gratulálok , és további eredményes munkát kívánok neked Niki.🙌

Tisztelettel: Soós Zsolt Polgármester
információ

Tisztelt Zalatárnokiak!

Két dolgot szeretnék megosztani önökkel.

Az egyik az, hogy az Ady utca aszfaltozása ha minden a tervek szerint megy , akkor szerdán fog megtörténni. Ezért kérem a tisztelt lakosságot, hogy a Szabadság utcát a Rózsa utca felé közelítsék meg, az Ady utca lakóit pedig kérném a közlekedésüket ezek szerint megoldani. 👌

A másik pedig, hogy jó pár napja megosztásra,és kiplakátolásra került az Eb oltás ideje.☝☝

Csak megerősítésként írom, hogy el ne feledjék a tisztelt kutya tulajdonosok ,a szeptember 2.-ai☝ ( csütörtök) időpontot.

Köszönöm szépen a figyelmüket👍.

Tisztelettel:

Soós Zsolt

Polgármester

vihar

A felhőszakadás miatt, sajnos pár utcában akadozik az Áramszolgáltatás. A Szolgáltató illetékesei már a falunkban vannak és dolgoznak a hiba elhárításán. Türelmet kérnek.

Amennyiben valakinek nagyobb gondot okozott ez az időjárási jelenség, kérem keressék meg az Önkormányzatot, vagy személyesen engem, illetve a település képviselőit, a Falugondnokot, és a lehetőségekhez képest segítünk.

Vigyázzanak magukra.🖐

Tisztelettel:   Soós Zsolt

                     Polgármester

REndezvény

Tisztelt Zalatárnokiak!

A mai nap településünkön az IKSZT teremben megrendezésre került a Tanyagondnoki szolgálattal kapcsolatos kerekasztal rendezvényünk, amelyen részletezésre került a tanyagondnoki feladat körök bemutatása, véleményezése, meghívott vendégeinkkel és a település lakóival karöltve. Köszönöm szépen mindenkinek a részvételt, hasznos délután volt. Nyul Nikolett tanyagondnokunknak további eredményes munkát kívánunk. Folytatjuk.

Tisztelettel:

Soós Zsolt

Polgármester

Pályázat

Tisztelt Zalatárnokiak!

A múlt heti sikeres Magyar Falu Program bejelentése után, örömmel tájékoztatom önöket, hogy a Belügyminisztérium által kiírt Pályázatában is sikert ért el a Zalatárnok.💥

Ennek keretében 10,6 millió forintból teljesen megújul a Dózsa utca aszfaltos szakasza.

Tehát ebben az évben új utburkolattal lesz ellátva az Ady utca, a Dózsa utca aszfaltos része és a Rózsa utca zúzalékos része.

Ez közel 23 millió forint pályázati forrás amelyből Zalatárnok gazdálkodhat.

Köszönjük szépen a Magyar Állam támogatását.🇭🇺👏

Folytatjuk...

Tisztelettel:

Soós Zsolt

Polgármester

Zalatárnok képviselő testületének nevében.

Pályázat

Tisztelt Zalatárnokiak!


Örömmel tájékoztatom önöket, hogy településünk sikeresen pályázott a Magyar Falu Program keretén belül, az Önkormányzati Utak építése és felújítása kiírásban 12,2 millió forint összegben👏.

Ezáltal teljes egészében felújításra kerül az Ady utca teljes szakasza, és a Rózsa utca zúzalékos szakasza is.

Köszönet a Magyar Államnak.🇭🇺

Folytatjuk.

Tisztelettel:

Soós Zsolt

Polgármester

anna_nap
háziorvos

Tisztelt Zalatárnokiak!

Tájékoztatom önöket, hogy a mai nappal több tárgyalás és egyeztetés után aláírásra került az a feladat ellátási szerződés melynek alapján július elsejétől minimum hat éven át, Dr Engárdt Zsuzsanna lesz településünk háziorvosa. Doktornőnek jó egészséget és jó munkát kívánunk.

Tisztelettel:

Soós Zsolt  Polgármester

doktornő
Labdarugás

A mai nappal véget ért a 2020/2021- es labdarúgó megyei bajnokság is amelyben a Zalatárnok SE. sikerrel vette a Tófej elleni meccset.⚽️🇹🇯

Ezúton is szeretném megköszönni az egész Labdarúgó csapatnak, a Vezetőségnek, a szurkolóknak a hozzáállását, hogy hétről hétre képviselték Zalatárnokot a bajnokságban. Le a kalappal mindenki előtt.

A következő szezonban sem adhatjuk lejjebb!

Az Önkormányzat támogatására mindig számíthatnak.👍

Hajrá Tárnok!!!⚽️⚽️


Társadalmi munka

Tisztelt Zalatárnokiak!

Az Orokláni Lovas Egyesület és a Zalatárnoki Önkormányzat szervezésében ,társadalmi munka folyt a Bárczay kertben , a virágok🌺 ültetésével gyomok kiszedésével,és a Veremházak javításával. Reméljük legközelebb több résztvevővel vágunk neki a munkálatoknak.

Köszönet mindenkinek a részvételért.👏👍   Folytatjuk...

Tisztelettel: 

  Soós Zsolt   Polgármester

Oroklán
Virágosítás

Elkezdtük Zalatárnok virágokkal való szépítését , csinosítását.A temetői vezérkeresztnél is a tavalyi évhez hasonlóan szépítjük a környezetet. Közösen vigyázzunk rájuk.🌺🌹

Soós Zsolt

Polgármester

zalaviz
További Információ

A tavalyi évben többször megkereste Önkormányzatunkat egy befektető, hogy szívesen megvásárolná az Orokláni település részünkben található régi Iskola épületét. A befektető a vételi szándéknyilatkozatában leírta, hogy Kulturális, és Művészeti Műhelynek szeretné hasznosítani az Ingatlant. Hosszas egyeztetések, tárgyalások és jegyzői, jogi elbírálás alapján úgy döntött a Képviselő Testület teljes összhangban, hogy a szinte a teljes megsemmisülés határán lévő ingatlant értékesíti ,bízva abban hogy egy új Impulzust fog kapni az Orokláni település részünk és ezáltal egész Zalatárnok is a fejlesztések során. Mivel az Államnak elővásárlási joga van, még meg kell várnunk a törvényes idő keretet. Sok sikert kívánunk hozzá.

Az ebből befolyt összegből tehermentesíteni tudjuk a költségvetésünket az idei évben betervezett kiadásunkban, ami a közös tulajdonjog megszüntetéséből fakad Szentkozmadombja irányába, s ezzel az idei évet le is tudjuk eme kötelezettségeinkben. Pluszban fedezni tudjuk sikeres elbírálás esetén a Belügyminisztériumi Pályázat sikerességét mert ahhoz 15 százalék önrész szükségeltetik.

A közmunka program az idei évben is tovább fog folyni egy kis szünet után, amelyben ugyancsak két fő foglalkoztatására kaptunk támogatási keretet.

Reményeim szerint még ebben az évben sikerül bejelentenem egy beruházást Zalatárnokon amely első körben 15-20 főnek tudna munkát adni helyben, de erről majd később ha a tárgylások célegyenesben érnek. Mondanom sem kell mit jelentene ez a falunknak.

Egyenlőre ennyit szerettem volna önökkel megosztani, de természetesen, ahogy eddig is mindenben informálni fogom önöket Településünk ügyeiről, dolgairól. További jó egészséget, és kitartást kívánok önöknek és kedves családjuknak egyaránt ezekben a nehéz időkben.

Tisztelettel:   Soós Zsolt Polgármester